Kış mevsiminde Ankara ili Ayaş bölgesinde sayıları artıyor
Kırklareli Dereköy civarınca çok sayıda(30-40 adet) gördüm
http://s14.postimage.org/87u9ecgpt/387580_282941861752309_110594115653752_756406_11.jpg Yunanistanda bu kuşları katlediyorlar. Kuş avcılığı tamamen yasaklanmalı
Eskişehirde, 1500 rakım üzerinde; Kalabak ormanlarının yukarısındaki Gölcük bölgesinde ve Mihalıçcık Çatacık ormanlarında 10-15 bireylik gruplara, Aralık 2012 ve ocak 2013 de rastladım,
Kesinlikle haklısınız. Serkan Beyin bilgisine.
İngilizce ismi Mistle thursh olarak yazılmış acaba bir harf kayması olabilir mi? Kelime thrush olmalı gibi. Selamlar ve sevgiler.
Niğdenin güney kesimindeki ormanlıklarda yaygın. keza Kürşatın mekanı diye meşhur Sertavulun hem Karaman hem de Mersin kesiminde. Bu hafta (Salı), Beypazarı-Nallıhan ve Mihallıçcık arasında sürü halinde gördüm. Bugün de Aydın (Kuyucak)ta yayla yolunda.haritaya işlenebilir diye ekliyorum. selamlar.
Bilgiler eklendi, çook teşekkürler.
Yerel ad: Hatay çevresi : Cubbalak Osmaniye ve çevresi : Zubban
Ökse Ardıcı için Yerel Adlar;Ökse Ardıcı - Turdus viscivorus cırrık ceyhan,tarsus diger - halkın geneli May.04 ADANAÖkse Ardıcı - Turdus viscivorus Turdus pilaris- yuvasil Hopa diger - Lazca isim May.90 ARTVİNÖkse Ardıcı - Turdus viscivorus Siida Hopa Lazca isim ARTVİNÖkse Ardıcı - Turdus viscivorus Cırnık BOLUÖkse Ardıcı - Turdus viscivorus Cırık Yeşilova-Güney - BURDURÖkse Ardıcı - Turdus viscivorus Bakkal Erdemli İÇELÖkse Ardıcı - Turdus viscivorus Eşekbatağı Bornova İZMİRÖkse Ardıcı - Turdus viscivorus purç guşu Sarıömer K.-Merkez KASTAMONUÖkse Ardıcı - Turdus viscivorus bozmaka fener mah. RİZEKaynak: kuştr
Adana ya da kışın geliyorlar bizim ceyhan ve civarında yerel ismi cubpan.
Haritada kış mevsimi için Manisa yı işaretleyebilirsiniz Hami Abi...
Teşekkürler Sevgili Ümit, Ömer ve Riyat bilgileri ekledim.
Hami abi bizim orda (Manisa-Soma) ökse ardıcına "Buruşça" diyorlar. Kış mevsimine doğru binlercesi bölgeye geliyor. Daha çok, büyük düzlüklerde bulunan çam ağaçlarının tepesine konuyorlar. ..
Ordu ve çevresinde çıkardığı ses nedeni ile "çırlayık" da denir. Özellikle armut ağaçlarında bulunan ökse otlarını yediği için ökse ardıçı denildiğini düşünüyorum..sevgi ile.ömer
Antalya civarında da sanırım tüm ardıçlara "bozlak" diyorlar. Selamlar
ardıçların adlarını toparlamalı, bakal diyorlar genelde ardıçlara, boz bakal hangisiydi...
"Çıkrıkçı Bakal" da bizim oradaki ismi(Balıkesir-İvrindi)Çıkrığa benzer bir sesi vaar bildiğim kadarıyla,bundan dolayı bu ismi vermişler.
mısırcı, ökse ardıcına özel bir ad mı, yoksa ardıçlar için genel olarak kullanılan bir ad mı?hami bey derlemeye eklemeler yapıldı ;)http://www.kazimcapaci.com/kusadlari.htmsevgiyle...
Ökse Ardıcı karatavukla karıştırabilecek bir sese sahiptir.Ses tınıları çok yakın ancak melodileri değişiktir.Marmara bölgesinde daha çok yüksek kesimlerde rastladığım bir kuştur.Uçarken çıkardığı bir tür sesi Tarla ardıcıyla çok benzer.Öter Ardıç ile benzer olmasına karşın ondan daha iri ve daha açık renklidir.İsminin Ökse olmasının ağaçlardaki ökse otu yemişlerini sevmesinden kaynaklandığını sanıyorum.Kışın bu yemişlerden de beslendiklerini izledim.